Folyadékok
A lencsefolyadék attól függetlenül, hogy ápolófolyadék vagy fertőtlenítőfolyadék, a használásuk alap szükség minden nap, minden kontaktlencsefajta tisztítására. A legtöbb kontaktlencse­kivéve a napi kontaktlencséket­ igénylenek ápolást. A kontaktlencse folyadékban való tisztítás megóvja a lencsét a fehérjelearkódástól és eltávolítja az egyéb sze...
A lencsefolyadék attól függetlenül, hogy ápolófolyadék vagy fertőtlenítőfolyadék, a használásuk alap szükség minden nap, minden kontaktlencsefajta tisztítására. A legtöbb kontaktlencse­kivéve a napi kontaktlencséket­ igénylenek ápolást. A kontaktlencse folyadékban való tisztítás megóvja a lencsét a fehérjelearkódástól és eltávolítja az egyéb szennyeződéseket. Érdemes megemlíteni, hogy a lencsefolyadék több típusban kapható, és nem mindegyik felel meg az általunk használt minden napi lencsékbe. Nem minden folyadék ugyanolyan. Ráadásul még ezek mellett a fertőtlenítőfolyadékok kimondottan különböznek az ápolófolyadékoktól. Számos típusa a folyadékoknak megtalálható a piacon, így mindenki megtalálhatja a számára legjobbat.

A kontaktlencsék ápolása a típustól függően is változhat.

Kontaktlencsék, mint például:
  • . Kemény kontaktlencséhez ápolása
  • . Lágy kontaktlencsék ápolása
A legtöbb kontaktlencse, kivéve a napi kontaktlencséket, megkövetelik a rendszeres tisztítást és ápolást. A folyadékok többsége fertőtlenítő, tisztító hatással rendelkezik, továbbá eltünteti a fehérje lerakódásokat a kontaktlencse felszínén. A fertőtlenítő oldatok eltérhetnek az ápolófolyadékoktól, mivel az utóbbi többfunkciós megoldást jelent az ápolás és tisztítás terén. A piacon nagyon széles a választék. Lencsefolyadékok különböző összetétellel rendelkezhetnek, ezért tény, hogy máshogyan befolyásolják a kontaktlencséket, továbbá a viselője szemeit. A lencsefolyadékok különbözhetnek, a legfőbb két típus : Kemény lencsékhez megfelelő folyadékok Lágy lencsékhez megfelelő folyadékok. Nem szabad használni kemény lencsefolyadékokat lágy lencsékhez és fordítva, mert tönkretehetjük a lencséket. Lencsefolyadékok egy­ vagy kétfokúak lehetnek. Egyfokú folyadékoknak rögtön két funkciót adtak meg – ápolófolyadék tisztítja és fertőtleníti a lencséket. Ezekben lehet tartani a lencséket a tárolókban, valamint tisztítani is. Kétfokú folyadék két külön folyadék használatát igényli. Fertőtlenítő folyadék lefertőtleníti a lencséket, a másik ápolásra való folyadék kontaktlencsék tartására lesz megfelelő.
Bővebben

Folyadékok 40 terméket találtam.

oldalanként
Mutat 1 - 24 / 40
Mutat 1 - 24 / 40