Általános Szerződési Feltételek

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Ezen az oldalon találja, a www.bestgaze.hu oldal, Általános szerződési feltételeit, ami mint regisztrált, és mint regisztráció nélküli vásárlókra is vonatkozik.

Kérjük Ön ( későbbiekben Vásárló, Webáruház használója) figyelmesen olvassa el, mielőtt vásárolna webáruházunkban. A webáruházunkban történő vásárlással az Általános Szerződési Feltételek a vásárló által automatikusan elfogadásra kerülnek. Amennyiben nem ért egyet Általános Szerződési Feltételeinkkel, kérjük ne vásároljon honlapunkról.

2.WEBÁRUHÁZUNKRÓL

A bestgaze.hu webáruház üzemeltetője a Szkla.com. (Későbbiekben Mi, vagy Áruház, vagy az Eladó néven szerepel) Cégünk Lengyelországban van bejegyezve, Adóazonosító szám (NIP): 678­306­86­77, Nemzeti Üzleti Regisztrációs Szám (REGON): 120784810, Nemzeti Bírósági Nyilvántartási Szám (KRS nszám): 0000382726

Székhelyünk címe : Samozwaniec 39, 31­711 Krakkó, Lengyelország. EU Adószám: PL678­306­86­77.

3. HONLAPUNKHOZ VALÓ HOZZÁFÉRÉS

3.1

A honlapunk hozzáférhetősége ideiglenes jelleggel engedélyezett, és fenntartjuk a jogot arra, hogy értesítés nélkül ( lásd lejjebb) módosítsuk vagy visszavonjuk az általunk honlapunkon nyújtott szolgáltatásainkat. Nem vállalunk felelősséget, ha a honlapunk egy időre, időszakra nem elérhető. Időről időre előfordulhat, hogy a regisztrált felhasználóink részére a honlap bizonyos funkciói korlátozásra kerülnek. Vásárlóink felelősséggel tartoznak azért, hogy a honlapunk, a saját internetes kapcsolatán keresztül történő felhasználása közben, a fentebb leírtakat elismerik és megértették.

4. TILTOTT HASZNÁLAT

Honlapunk bármilyen nemű tartalmával visszaélni tilos. Vásárlóink elismerik, hogy: nem fognak elkövetni, vagy ösztönözni semmilyen bűncselekményt, nem fognak vírusokat, trójait, férget, bombát, vagy bármilyen egyéb rosszindulatú, technológiailag káros, honlapunkat bármilyen módon sértő dolgot továbbítani, vagy terjeszteni, obszcén vagy sértő tartalmat közölni, vagy szolgáltatásunkat feltörni, korrupt adatokat, többi felhasználó számára sértő, bármilyen más személy jogait sértő, kéretlen reklám, vagy promóciós anyagokat, „spamaket”, küldeni, vagy bármely más számítógép elérhetőségét, teljesítményét befolyásolni. Amennyiben ezek közül bármelyik is megszegésre kerül, az bűncselekménynek minősül, és a bestgaze.hu megteszi a megfelelő lépéseket az illetékes hatóságok felé, csatolva az elkövetők adataival.

5. ÜGYÉL FIÓK

Felhasználói fiók létrehozása

4.1

Első megrendelése alatt, lehetősége van regisztrációját elkészíteni a bestgaze.hu webáruházban. Az egyszerűbb rendelés mellet, egy sor további funkciót is kínál, mint például az előző vásárlások megtekintése, a kívánságlista megtekintése és létrehozása, címek és adatok frissítése, a könnyebb újrarendelés érdekében. A regisztrációt követően, a megadott e-mail címre egy megerősítő üzenetet küldünk. Ezzel fejeződik be a regisztrációs folyamat. Az e-mail elérhetőség és a jelszó mellett, a személyes információk elérhetővé tételére is szükségünk van, mint például, kereszt és vezetéknév, cím és telefonszám, amelyek megtalálhatóak a Személyes Információk alatt és a Személyes Elérhetőségek alatt a felhasználói fiókban.

Amennyiben webáruházunk úgy értékeli, hogy regisztrációja nem a vásárlási célnak megfelelő, vagy bármilyen mértékben sértő, vagy nem áll összhangban a fennálló társadalmi normákkal, erőszakos vagy bűncselekményre utaló jeleket tartalmaz, vagy harmadik személy jogait sérti, vagy az adatok pontossága és hitelessége esetében kétség merül fel, amelyet pontosítani nem lehet e-mailben vagy telefonon, regisztrációja törlésre kerül. Webáruházunk szintén megtagadhatja a regisztrációt, vagy megakadályozhatja a fiókhoz való hozzáférést, ha hivatalos értesítést kap az adatok nem törvényes jellegéről.

Az elérhetőségi adatok érthetőnek, tárgyilagosnak, és ésszerűnek kell lennie, különös tekintettel a következőkre: nem létező város/ község, nem létező utca név, hamis név, nem létező személy neve nem kerülhet a megadott adatokhoz.

A regisztráció általunk való törlésével kapcsolatban 14 napos határidő van a fellebbezésre. Az Általános Szerződési Feltételek, REKLAMÁCIÓK részében található információk alapján.

3.

Ügyfél regisztráció törlése

4. Törölhetjük webáruházunknál történt regisztrációját, amennyiben a legutolsó rendelés, vagy belépés 2 éve, vagy annál régebben történt. Szintén törlésre kerülhet regisztrációja, a fentebb említett fegyelmi vétségekből fakadó tiltott használat folytán. Mielőtt ez megtörténne a megadott elérhetőségre minden esetben tájékoztatást küldünk. Vásárlóink szintén kérhetik fiókjuk eltávolítását, a kapcsolatoknál megadott ügyfélszolgálati e-mail címre küldött kérés alapján. Amennyiben a törlés megtörtént, az újbóli regisztráció lehetséges. A törölt regisztráció nem befolyásolja a korábban megtörtént vásárlásokra vonatkozó Általános Szerződési Feltételeket, kivéve, ha a felek másban megállapodnak.

6. RENDELÉSEK

5.1 Megrendelés menete

1.

Webáruházunkban történő vásárlás mind a regisztrált, mind a regisztráció nélkül vásárló látogatók számára lehetséges. A vásárlás sikeres leadása érdekében a regisztráció nélkül vásárló felhasználóink kötelesek minden alkalommal megadni a vezetéknevét, keresztnevét, címét és telefonszámát. A regisztrált felhasználóink a regisztrációs fiókban megadott elérhetőséget használják, vagy új szállítási címet is megadhatnak. Mind a nem regisztrált, mind a regisztrált felhasználóink minden vásárlás alkalmával automatikusan elfogadják az Általános Szerződési Feltételekben a jelenlegi formában foglaltakat.

Webáruházunkban történt vásárlások alkalmával, vásárlóink automatikusan elfogadják, hogy:

• Önként veszik igénybe szolgáltatásainkat

• A regisztráció alkalmával leadott adatok valósak és nem sértik a harmadik pontban meghatározottakat.

• Átesett egy szemészeti vizsgálaton és a vásárlás folyamán rendelt lencsék paraméterei összhangban vannak a látszerész által írt recepttel.

Bestgaze.hu webáruház csak kiskereskedelmi értékesítést bonyolít. Ebből kifolyólag a vásárlóink nem vásárolhatnak 20-nál több dobozt ugyanabból vagy hasonló termékből. Mindezek mellett fenntartjuk a jogot, hogy visszautasítsuk a hivatalos vállalkozók által történt vásárlást ( regisztrált üzleti vállalkozás), ha a a vásárlás összértéke eléri a 100.000 Ft.-ot 30 egymást követő napon.

A rendelések a nap 24 órájában leadhatóak, az egész év folyamán. A hétköznap 15 óra után leadott rendelések, szombati, illetve vasárnap, vagy ünnepnapokon leadott rendelések feldolgozását a következő munkanapon kezdjük meg.

Egy rendelés leadása a Polgári Törvénykönyv értelmében vásárlási ajánlatnak minősül, amely 5 napon belül kötelező ( ez után lejár) és a következő intézkedéseket tartalmazza:

• termékek vásárlása a bestgaze.hu-ról.

• vásárlási és fizetési mód választása

• belépés a felhasználói fiókba, amikor a regisztrált vásárló leadta rendelését, ha csak nem már hamarabb bejelentkezett.

• nem regisztrált vásárló esetén a Rendelések pont, első paragrafusában említettek alapján

• pénztári eljárás

Adásvételi szerződés megkötése

Az adásvételi szerződés egy rendelés leadásával jön létre, a megrendeléssel a vásárló felől és az eladó jóváhagyásával. Válaszul a megrendelés leadására.

Az eladónak 5 munkanapja van, hogy:

• elfogadja a megrendelést (a vásárló e-mailben tájékoztatást kap, és az adásvételi szerződés dátuma a visszaigazoló e-mail dátuma), vagy

• Elutasíthatja a rendelést (különösen a TILTOTT FELHASZNÁLÓK és FELHASZNÁLÓI FIÓKOK részben elkövetett fegyelmi vétségek miatt), vagy

• Változtatásokat javasoljon (úgynevezett ellenajánlatok) Ebben az esetben a vásárló elfogadja, hogy a rendelésben változtatás, ellenajánlat szükséges. Az ellenajánlat, illetve a változtatás oka raktárkészlet hiány, beszállítói hiány stb. lehet. A változtatásokat, ellenajánlatokat, az Eladó 2 napon belül köteles közölni. Ez idő letelte után lejártnak tekinthető. A vásárlónak szintén két napja van az ajánlat elfogadására, amelyre szintén az ÁSZF pontjai vonatkoznak.

Míg rendelését leadja, lehetősége van, hogy az elkövetett hibákat javítsa. Az eladó bármikor ellenőrizheti és kijavíthatja a hibát, a már rendelkezésre álló adatok alapján. Az eladó jogosult elállni az adásvételi szerződéstől 10 munkanapon belül, attól a naptól kezdve, a TILTOTT FELHASZNÁLÓK, vagy a FELHASZNÁLÓI FIÓKOK bármely pontjával azonosították.

A webáruház összes áruja magyar Forintban értendő, és az Áfát tartalmazzák.

7. SZÁLLÍTÁSI ÉS FIZETÉSI MÓDOK

Ön köteles ellenőrizni, hogy a csomag külső csomagolása sértetlen, illetve a csomag tartalma hiánytalan. A csomag állapotának vizsgálatát a kézbesítéskor a futár vagy a postai dolgozó előtt legyen kedves elvégezni. Abban az esetben, ha a csomag megsérült szállítás közben a futár/postai dolgozó köteles jegyzőkönyvet felvenni, illetve a vásárló feladata cégünket értesíteni a sérülésről.

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra. Ügyfélszolgálatunk minden esetben e-mailben visszaigazolja megrendelését. Általános teljesítési határidő termékenként változik, a termék adatlapon feltüntetésre kerül. Mindez csak becsült határidő, mivel a termékek gyártása változó határidőt vehet igénybe. A gyártótól megrendelt terméket a gyártó által megtörtént szállítás után tudjuk teljesíteni. Így az oldalon feltüntetett határidő módosulhat. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.


Minden terméknél megtalálja a termékleírást, amely minden információt tartalmaz. A szállítási idővel kapcsolatos információt is megtalálja az Ön által választott termékre vonatkozóan. Általános teljesítési határidő termékenként változik, a termék adatlapon feltüntetésre kerül. Mindez csak becsült határidő, mivel a termékek gyártása változó határidőt vehet igénybe. A gyártótól megrendelt terméket a gyártó által megtörtént szállítás után tudjuk teljesíteni. Így az oldalon feltüntetett határidő módosulhat. Abban az esetben, ha több terméket is rendel, annak a terméknek a szállítási idejét kell figyelembe venni, amelyik a leghosszabb.

Amennyiben banki átutalással történik a fizetés a rendeléseket, csak akkor kezdjük el feldolgozni, ha az utalás megérkezett számlánkra. A rendeléseket 15:00 óráig tudjuk feldolgozni, az ezután beérkezett rendeléseket pedig már csak a következő munkanapon.

A következő fizetési módok közül választhat: Paypal vagy banki átutalás.

8. VISSZAKÜLDÉS

A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) kormányrendelet szabályozása értelmében a fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket.
Amennyiben úgy dönt, hogy visszaküldi a megrendelt terméket, írásban jelezze felénk (pl.: e-mailben). Ha él az elállási jogával, Ön köteles visszaküldeni az árut 8 munkanapon belül legkésőbb. Vissza kell küldenie az árut sértetlen – és hiánytalan állapotban, azaz ahogy átvette. Különösen fontos, hogy minden elemet, illetve dokumentumot vissza kell küldenie a vásárlónak. A terméket biztonságosan vissza kell csomagolni, hogy a kézbesítés során a termék nem sérüljön. A termék visszaérkezését követően a kormányrendelet értelmében haladéktalanul, de legkésőbb 30 napon belül visszatéríti a termék vételárát a fogyasztó részére.

9. ADATVÉDELMI POLITIKA

Az oldalunkon minden szükséges információt megtalál a kínált szolgáltatásokról. Az Ön adatai, csak megfelelő esetben kerülhetnek ki harmadik fél számára, az Általános Szerződési Feltételeknek megfelelően, különös tekintettel a futár és postai szolgáltatásokra, és a banki online fizetési szolgáltatókra. Mielőtt az online fizetési szolgáltatást igénybe venné kérjük tájékozódjon a szolgáltatók honlapján az Általános Szerződési Feltételeikről. Amennyiben feliratkozik hírlevelünkre, e-mail elérhetőségét és telefonszámát saját promóciónk tájékoztatására fogjuk felhasználni. Amennyiben a továbbiakban nem tart igényt erre, bármikor leiratkozhat a hírlevélben leírtak szerint. A felhasználóink adatai törvényileg védve és külön biztosítva vannak az illetéktelen hozzáférés ellen. Az adatok kezelői a bestgaze.hu webáruház rendszergazdája, aki a törvényi előírásoknak megfelelően kezeli a felhasználók adatait, a Magyar Polgári Törvénykönyv szerint. A webáruházunk nem vállal felelősséget azon adatok felé, amelyet felhasználóink más felhasználók számára elérhetővé tettek. Webáruházunk felhasználóink adatait harmadik felhasználó részére jogalap nélkül nem adja ki. Semmilyen módon nem adjuk ki a felhasználók adatait, mint ahogyan arra hozzájárulásokat adták, vagy az ÁFSZ elfogadásával nyilatkoztak arról, mindezek mellett pedig minden erőfeszítést megteszünk annak érdekében, hogy az adatokat információkat megőrizzük. Önnek joga van kérni, az adatai módosítását, törlését, melyet e-mail üzenetben jelez felénk . Az adatok eltávolítása teljes mértékben megegyezik a felhasználói fiók törlésével. Mi végérvényesen és visszavonhatatlanul eltávolítjuk személyes adatait. Fenntartjuk a jogot azonban, amennyiben hivatalos szerveknek, mint Rendőrség, Ügyészség szüksége van a bejelentkezési időre, IP címre, azt átadjuk nekik.

Cookie Szabályzat

Webáruházunk nem automatikusan gyűjti az adatokat, kivéve a cookie-kat. A cookei-k rövid szöveges file-ok, a webáruház által kiküldve, és az Ön számítógépén található. A webáruházunk cookiekat használ, hogy támogassa webáruházunkat és hogy testre szabott ajánlatokat küldjön az Ön részére. Mindezek mellett, az előző vásárlási folyamatok megjegyzésére szolgálnak. A webáruházunk által használt cookie-k lehetnek ideiglenesek, vagy véglegesek. Az ideiglenes cookiek törlésre kerülnek, amennyiben bezárja böngészőjét, míg az állandó cookiek, a böngésző vagy a webáruház bezárása után is tárolják az Ön jelszavát, vagy bejelentkezési kódját, ami a vásárlási folyamatot megkönnyíti, meggyorsítja. Önnek módja van a végleges cookie-k tiltására törlésére, a böngésző beállításainál, a megfelelő opciójának kiválasztásával. Amennyiben segítségre van szüksége használja a böngésző Súgó menüjét, vagy lépjen kapcsolatba a böngésző üzemeltetőjével. A cookie-k mellett webáruházunk az úgynevezett naplókat és naplófájlokat is gyűjtheti. A bejelentkezések alkalmával létrejövő információ az IP címet, a platformot és a böngésző típusát mutatja, az Internet szolgáltatót, és a lap címét ahonnan belépett webáruházunkba. Ezeket az adatokat tároljuk és az internetes felhasználásról szóló statisztikákhoz felhasználjuk. Ezek az adatok semmilyen személyes adatot nem tartalmaznak! Ezen kívül harmadik szerződött partnerünk, a Google segítségével jelennek meg hirdetéseink az internetes felületeken és használjuk a cookie-kat. Ön kiválaszthatja a Google által használt cookie-kat, amiket a Google Hirdetések Opt Out oldalon érhet el. Szintén kiléphet, illetve nem köteles használni a Google által használt cookiek-ból, ha a Google Analystic Opt Out oldalt meglátogatja.

10. REKLAMÁCIÓ


Joga van panaszt tenni a végrehajtását az adásvételi szerződés. Reklamáció esetén kérjük töltse ki az űrlapot, amely tartalmazza a reklamációhoz szükséges adatokat: vezetéknév, keresztnév, rendelés számát, a termékkel kapcsolatos panaszt. Kérjük az űrlapot olvashatóan töltse ki, mert ezzel lehetővé teszi a könnyebb és hatékonyabb feldolgozását a reklamációnak. Reklamációt a megrendelés kézhezvételétől számított 14 napon belül tudunk elfogadni. Az árut -melyre a reklamáció irányul- küldje ajánlott csomagként internetes áruházunk címére. Reklamációt csak akkor fogadunk el, ha a lencsék alkalmasak szakértői vizsgálatra. A szakértői vizsgálat feltétele, hogy nincsenek kiszáradva (ápolófolyadékban van) és a csomagolás sem sérült meg a szállítás alatt. Reklamáció esetén internetes webáruházunk továbbítani fogja a kontaktlencsét a gyártóhoz, és a szakértő vizsgálata alapján fogja meghatározni a követelés megalapozottságát. A gyártó vizsgálata után az ügyfelet tájékoztatja a vizsgálat eredményéről.Bestgaze.co.uk a következő reklamációkat nem veszi figyelembe:

- Az ügyfél által, a rendelés során elkövetett hibák esetén (pl: rosszul megadott kontaktlencse paraméterek).
- Rosszul kiválasztott kontaktlencse.

-Túl régen volt vizsgálaton szemész orvosnál ill. optikusnál. Legalább félévente végezzen látásvizsgálatot megfelelő szakemberrel kontaktlencse viselés esetén, valamint első kontaktlencse vásárlásakor feltétlenül!

- Nem rendeltetésszerű használat esetén: A lencse kiszáradása estén (ápoló folyadék használatának elmulasztása) miután kivette a csomagolásból. A lencse koszolódása, kozmetikumok vagy más kemikáliák által, melyek károsították azt.


11. A FELEK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI

Törekszünk arra, hogy Bestgaze.co.uk webáruházban folyamatosan feldogozzuk a megrendeléséket, megszakítás nélkül. Az internetes webáruház használata során az áruház részére rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki további fél számára, kivéve abban az esetben amennyiben a Bestgaze.co.uk alvállalkozója. A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból. Ezen adatokat cégünk kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. Ön köteles a valóságnak megfelelően megadni adatait, illetve frissíteni, ha bármilyen változás történik. Köteles titokban megőrizni jelszavát és felhasználónevét. Továbbá köteles tartózkodnia a jogellenes és / vagy rosszindulatú tevékenységtől. A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.

12. TERMÉKLEÍRÁS

Megpróbáljuk a lehető legrészletesebb termékleírást nyújtani vásárlóink részére. Azonban nem tudjuk garantálni, hogy minden termék leírása teljesen megbízható, aktuális vagy nem tartalmaz hibát. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.

13. NYILATKOZAT

Az oldalon található információk, csak általános információkat tartalmaznak, azaz nem felelnek meg az orvosi, optikusi szakvéleményeknek. Ezek az információk nem helyettesítik a professzionális orvosi tanácsot, diagnózist vagy kezelést. Minden egészségügyi kérdésben forduljon kezelőorvosához. Soha ne hagyja figyelmen kívül a szemészorvos véleményét. A Bestgaze.co.uk nem vállal felelősséget olyan esetekben, ha a vásárló rosszul választja ki a terméket.

14. ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

Olyan kérdésekben, amelyek nincsenek meghatározva a jelen Általános Szerződési Feltételekre vonatkozóan, minden esetben a magyar jogszabályok alkalmazandók. Ön a Webáruházat kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy internetes webáruházunk nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan okozott, továbbá az emberi életet, testi épséget vagy egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően. A Bestgaze.co.uk kizár minden felelősséget a Webáruház használói által tanúsított magatartásért. Ön köteles gondoskodni arról, hogy a Webáruház használata során harmadik személyek jogait vagy a jogszabályokat se közvetlenül, se közvetett módon ne sértse. Ön teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért, a Bestgaze.co.uk ilyen esetben teljes mértékben együttműködik az eljáró hatóságokkal a jogsértések felderítése végett. A Felhasználók által a Webáruház használata során esetlegesen elérhetővé tett tartalmat a Bestgaze.co.uk jogosult, de nem köteles ellenőrizni, és a közzétett tartalmak tekintetében a Bestgaze.co.uk jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni. A webáruház jogosult jelen Általános Szerződési Feltételeket a vásárlók Webáruház felületén történő előzetes tájékoztatása mellett, egyoldalúan is módosítani. A módosított rendelkezések a hatályba lépést követően a Webáruház első használata alkalmával válnak hatályossá Önnel szemben, azokat a módosítást követően leadott megrendelésekre kell alkalmazni.

Köszönjük, hogy meglátogatta oldalunkat.